Check de UV-index

Waarom deze campagne steunen?

Wist je dat 1 op de 5 Belgen voor zijn 75ste met huidkanker te maken krijgt? Huidkanker is wereldwijd en in België de meest voorkomende kanker. Bovendien wordt de komende tien jaar een verdere toename verwacht. Het goede nieuws is dat je met enkele basistips je risico al heel sterk kan terugdringen. Want minstens 75% van de huidkankers is vermijdbaar door de juiste zonnepreventie vanaf jonge leeftijd.

Omdat wij Belgen ons onvoldoende beschermen in eigen land, focust de campagne van Stichting tegen Kanker op zonbescherming tijdens recreatieve buitenactiviteiten zoals tuinieren, sporten, picknicken, een terrasje doen of barbecueën. Vaak beschermen we ons wel op vakantie, in het buitenland of aan zee maar niet in eigen omgeving.

Check de uv-index campagne

Check voor je naar buiten gaat de UV-index op www.uv-index.be om te weten wanneer en hoe je je moet beschermen. Hier kan je ook de SunSmart Global UV-APP downloaden.

De UV-index meet het niveau van de zon (zonkracht) en wordt uitgedrukt op een schaal van 0 (zeer laag) tot 11+ (extreem). Bij een UV-index vanaf 3 en hoger is zonbescherming aanbevolen omdat dan de UV-straling schade toebrengt aan je DNA.

UV-tips

Op de site https://uvindex.be/nl kan je helemaal onderaan de brochure downloaden met 9 tips om jezelf te beschermen tegen huidkanker.

Maar wij geven alvast de drie belangrijkste basistips:

  • Weer de zon
  • Bescherm je met kleren
  • Smeer genoeg