Voorleesweek 2023

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud.
Het is een moment van verbinding waarbij de emoties, de fantasie en het inlevingsvermogen van het kind centraal staan. Daarom zet Iedereen Leest en de bibliotheek jaarlijks het belang én het plezier van voorlezen in de kijker tijdens de voorleesweek. In 2023 doen we dat onder de slogan 'Word jij mijn voorleesbuddy?'

Kunstendag: Melvin op bezoek

We vieren het begin van de voorleesweek en de Kunstendag met een speciaal bezoek van de geweldige illustrator Melvin.
Het boek 'De grote onderbroekenroof' won vorig jaar de Leesjury in de Druivenstreek en dit mede dankzij de knotsgekke tekeningen van deze inspirerende tekenaar. In de bibliotheek kan je wel meer dan tien boeken vinden met zijn illustraties!
Op zondag 19 november komt hij ons alles vertellen over zijn fantastische carrière met een tekensessie en veel tips die de kinderen mee naar huis of school kunnen nemen.

Voorstelling Duimelijntje

Op woensdag 22 november tovert de bib het wekelijks voorleesmoment om tot een magische voorstelling vol muziek, verbeelding en humor! Duimelijntje is een klein meisje waar niet iedereen die ze tegenkomt het zomaar goed mee voor heeft... Met fantasie als hulpmiddel gaat ze op ontdekkingstocht en vindt ze uiteindelijk haar plekje op de wereld en wat ze daarvoor nodig heeft: zelfvertrouwen. 
Maak kennis met maar liefst 11 personages, waaronder Fanny Flamingo, Mora Muis en... een lieve heks!
Deze voorstelling wordt om 14u30 gegeven door VZW Weerwolf, maar kom zeker ook al om 14u langs om te luisteren naar een magisch verhaal, voorgelezen door enkele speciale gasten uit de gemeente.

Inschrijven

Schrijf je gratis in voor deze activiteiten via dit formulier.