Coronamaatregelen vrijetijdsinfrastructuur

Socioculturele infrastructuur

De overheid laat ons nog niet toe om de huidige maatregelen te versoepelen. We verlengen daarom de sluiting van de gemeentelijke socioculturele vrijetijdsinfrastructuur tot en met het einde van de paasvakantie 2021:

Activiteiten en trainingen voor min 13-jarigen kunnen wel blijven doorgaan in deze infrastructuur (zoals SPOCJE, speelpleinen, IBO en/of andere vakantiekampen), mits het toegelaten aantal personen per m² niet overschreden wordt. Ook de bloedinzamelingen van het Rode Kruis kunnen op deze locaties blijven doorgaan, aangezien dit essentieel is voor onze volksgezondheidszorg.

  • De gemeentelijke vergaderzalen en feestzalen in CC Den Blank, Kamp Kwadraat, het gemeentehuis (Lipsiuszaal), bezoekerscentrum Dru!f en wijkontmoetingscentra (WOC's) De Rank, De Fraat, Den Turf en Den 38 zijn gesloten tot en met 18 april 2021. Alle reservaties die vallen in deze periode worden automatisch geannuleerd. Je hoeft zelf dus niets te doen. Nieuwe reservaties voor de periode vanaf 19 april 2021 kunnen onder voorbehoud steeds gemaakt worden via onze webwinkel: www.overijse.be/webwinkel.
  • CC Den Blank sluit volledig zijn deuren tot en met 18 april 2021. Voorstellingen die in deze periode vallen worden geannuleerd of verplaatst naar volgend seizoen. Heb je gereserveerd? Dan krijg je hierover nog een mailtje in je mailbox.
  • Het infopunt Vrije Tijd in CC Den Blank blijft tot en met 18 april fysiek gesloten, maar is wel nog bereikbaar op 02 687 59 59 of via vrijetijd@overijse.be. Het Cultuurcafé in CC Den Blank volgt de richtlijnen van de overheid in verband met de horeca.

Sport

  • Sporthal Den Heurk, sportzalen Lipsius en Nahon en de turnzalen in het GBO blijven gesloten tot en met 18 april 2021, behalve voor trainingen en activiteiten voor min 13-jarigen (mits het toegelaten aantal personen per m² niet overschreden wordt).
  • Het Begijntjesbad is open om baantjes te zwemmen: op voorhand reserveren is verplicht.
  • Skatepark: toegang is mogelijk tot max. 4 gebruikers per keer, ongeacht de leeftijd.
  • Atletiekpark: toegang is mogelijk voor individuele sporters tot max. 50 sporters per keer.
  • Tennisvelden: toegang is mogelijk tot max. 2 personen per speelveld. Dubbel spel kan enkel in de eigen bubbel gespeeld worden.
  • Voetbalvelden: toegang is mogelijk voor groepstraining onder de 18 jaar met een max. van 10 personen per groep (exclusief begeleider).

Bibliotheek

Boeken ontlenen kan via de afhaalbibliotheek en in de Bib zelf. Boeken reserveren kan via Mijn Bibliotheek, via mail of telefonisch. Boeken inleveren kan in de Bib zelf of via de rode inleverbus. In de Bib zelf zijn slechts 10 bezoekers tegelijkertijd toegelaten.