Wegeniswerken Vuurgatstraat en Esdoornenlaan - oktober 2023 tot en met voorjaar 2024

Vanaf 24 oktober 2022 zijn er uitgebreide wegeniswerken aan de gang in de Vuurgatstraat en de Esdoornenlaan. We leggen er als gemeente veiligere fietsvoorzieningen aan en vernieuwen aansluitend de wegenis.

Uitvoering in fases

De werken zullen uitgevoerd worden in 3 fases. Er wordt geprobeerd om elke fase af te werken vooraleer de volgende start. Dit is afhankelijk van onvoorziene (weers)omstandigheden.
We zitten momenteel in de derde en laatste overkoepelende fase van de werken, die ook onderverdeeld is in kleine delen:

 • Fase 1: tot 4 oktober 2023 - afgerond

 • Fase 2: van 4 oktober 2023 tot einde van 2023 - afgerond
  • Vuurgatstraat tussen het kruispunt met de Esdoornenlaan en de Kersenbomenlaan.

 • Fase 3: van 12 februari tot eind april 2024
  • Op maandag 12 februari starten de werken weer op in de Esdoornenlaan. Deze zullen duren tot aan het bouwverlof (5 juli 2024) maar de termijn is weersafhankelijk.

   Verloop

   De werken starten aan het kruispunt met de Vuurgatstraat en richting de Vlierbeekberg. Er wordt gestart aan de zijde met de oneven huisnummers en dit met het opbreken en voorbereiden van het plaatsen van de nieuwe boordstenen.

   Parkeren

   Volg de aanwezige signalisatie betreffende het parkeren en parkeer de wagen(s) buiten de werkzone.

   Bereikbaarheid

   De Esdoornenlaan wordt afgesloten voor doorgaand verkeer en is enkel bereikbaar voor plaatselijk verkeer buiten de werkuren (7-17u).

   Doorgaand verkeer naar en komende van Jezus-Eik/Hoeilaart dient te verlopen via de Vuurgatstraat en de Brusselsesteenweg. Afhankelijk van de schuivende werkzone kunnen bewoners hun woning bereiken of via de zijde van de Brusselsesteenweg of via de zijde van de Vuurgatstraat.

   Er wordt tot de plaatsing van de nieuwe boordstenen een tijdelijke steenslag geplaatst zodat de woning zo goed mogelijk bereikbaar blijft.

   Bij bepaalde werken zoals het gieten van de boordstenen en de asfaltering zal de toegang tijdelijk onmogelijk zijn zodat de materialen de tijd hebben om uit te harden. Wanneer deze werken plaatsvinden, zal in latere communicatie nog meegedeeld worden.

   Huisvuilophaling

   Plaats huisvuil buiten zoals gewoonlijk. De aannemer zal in de werfzone het huisvuil ophalen - ook rolcontainers - en verzamelen op een plaats zodat Interrand deze kan ophalen.

Blijf op de hoogte van de werken

Meer informatie over de werken vindt je via onderstaande kanalen:

 • Krijg als eerste de updates via mail: geef je e-mailadres door via publiekeruimte@overijse.be
 • Contacteer de dienst Publieke Ruimte via de contactgegevens aan de rechterkant op deze pagina.

Met de steun van:

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven

Vlaams Gewest
Koning Albert II laan 20
1000 Brussel