Week van het Bos

Elk jaar organiseert het Agentschap voor Natuur en Bos en de Vereniging voor Bos in Vlaanderen vzw (VBV) de Week van het Bos. Gedurende die week kunnen tienduizenden mensen genieten van onze bossen.

De Week van het Bos is een heus begrip in Vlaanderen. Sinds de start in de jaren 80 is de Week van het Bos uitgegroeid tot de grootste boshappening. Jong en oud krijgen tijdens deze week de kans om de schoonheid van de Vlaamse bossen van dichtbij te ontdekken. Rond de Week van het Bos is een brede sensibilisatiecampagne opgehangen, die jaarlijks tienduizenden mensen bereikt.

Speciale activiteiten leren het brede publiek hoe belangrijk bossen zijn voor mens, dier en milieu. Als bezoeker krijg je in deze week een beter inzicht in de verschillende rollen die bossen in onze samenleving vervullen. Voor het vervullen van al die rollen is het behoud en de bescherming van bossen heel belangrijk. Bossen zijn bovendien heel schaars geworden in Vlaanderen en verdienen zoveel mogelijk positieve aandacht. Met de Week van het Bos-campagne worden onze bossen dan ook op een positieve wijze in de schijnwerpers gezet.

In Overijse gaat de Week van het Bos door in 'de Bosuil' (Jezus-Eik) aan de voet van het ZoniĆ«nwoud. Voor meer informatie kan je altijd terecht op www.weekvanhetbos.be  of bij de Omgevingsdienst.

De week van het bos gaat traditiegetrouw door tijdens de eerste 2 weken van oktober.