Werkgroepen

Op 24, 25 en 26 september passeert het Wereldkampioenschap Wielrennen in Overijse en is onze gemeente een officieel WK Wielrennen Dorp. Om iedereen te laten genieten en supporteren, gaan we van deze unieke gebeurtenis rond het parcours een totaalbeleving maken. Aan deze totaalbeleving kunnen alle Overijsenaren meehelpen.

Schrijf je hier in voor een van de vijf werkgroepen!

Unieke WK-beleving in Overijse

Ontdekken en beleven zullen het laatste weekend van september centraal staan in Overijse tijdens het WK Wielrennen. Niet alleen de grote wielerfans, maar ook de gelegenheidssupporters zullen zowel in de aanloop naar het WK als tijdens de wielerwedstrijd kunnen genieten van een unieke WK-beleving in onze gemeente. Wil jij meehelpen om deze fanbeleving samen met ons concreet uit te werken? Schrijf je dan in voor een van de WK-werkgroepen.

Vijf thema’s, vijf werkgroepen

Tijdens twee brainstormsessies in maart konden burgers hun ideeën, tips en suggesties voor leuke randactiviteiten tijdens de wielerwedstrijd kenbaar maken. Uit deze sessies kwamen verschillende voorstellen die nadien zijn verdeeld onder vijf thema’s:

  1. lokale economie & toerisme naar aanloop van en tijdens het WK weekend
  2. cultuur & tentoonstellingen over Overijse en over wielrennen, naar aanloop van en tijdens het WK weekend
  3. in de kijker langs het parcour: hoe zetten we onze gemeente in de kijker via rechtstreekse tv-uitzendingen (vb. versiering van huizen, wegmarkeringen,...)
  4. beleving tijdens het WK-weekend: hoe kunnen we een totaalbeleving voor onze inwoners en toeristen organiseren (vb. straattheater, optredens, wedstrijd op rollen,...)
  5. een actief doe-aanbod naar aanloop van en tijdens het WK weekend (vb. wandel- en fietstochten)

Om al de ideeën uit deze brainstormsessie te kunnen uitwerken, hebben we helpende handen nodig. Daarom wordt binnenkort per thema een werkgroep opgericht, waar de Overijsenaren deel van kunnen uitmaken. Deze werkgroepen gaan de komende weken en maanden aan de slag om de verschillende ideeën per thema concreet uit te werken en de beleving rond het WK wielrennen te ondersteunen. Zo zullen deze werkgroepen bijvoorbeeld wandelingen of voorstellingen organiseren, of de gemeente aankleden om heel Overijse in een wielersfeer onder te dompelen.

Aanpak werkgroepen

Heb jij dus zin om je schouders te zetten onder een bepaalde activiteit? Wil je andere Overijsenaren leren kennen? Wil je trekker worden van een werkgroep of de leiding nemen bij de uitwerking van een idee? Zie jij het zitten om een theatervoorstelling of drones te regelen? Of zoek je een uitdaging tijdens de zomermaanden?...Schrijf je dan liefst in voor 16 mei 2021 en bouw mee aan de fanbeleving tijdens dit uniek evenement in Overijse.

Schrijf je hier in voor een van de vijf werkgroepen!

Lees hier alles over het WK-wielrennen: www.overijse.be/wk