Wijk-werken

De zitdagen gebeuren voorlopig enkel op afspraak: maak een afspraak met Rawiwan Arunchot via 0493 39 78 53 en via rawiwan.arunchot@haviland.be. Zonder afspraak kan je niet langskomen.

In 2018 startte het nieuwe systeem van wijk-werken, de opvolger van het PWA-systeem. 26 gemeenten in Halle-Vilvoorde werken hiervoor samen, en Haviland Intercommunale is de wijk-werkorganisator.

Wijk-werkers zijn mensen die tijdelijk werkervaring moeten opdoen om op termijn terecht te kunnen op de reguliere arbeidsmarkt. Zij voeren taken uit zoals klein tuinonderhoud, busbegeleiding, hulp bij middagtoezicht, kleine herstellings- en onderhoudswerken, logistieke hulp bij evenementen, enz.

Zowel particulieren, onderwijsinstellingen, vzw's als gemeentes en OCMW's kunnen een beroep doen op wijk-werkers voor het uitvoeren van bepaalde (eenvoudige) taken. Klanten moeten hiervoor wijk-werkcheques aanschaffen van 7,45 euro.

In onze gemeente is Rawiwan Arunchot de bemiddelaar wijk-werken. Iedere donderdag van 9 tot 12 uur kan je bij haar terecht aan loket 2 in De Vuurmolen (Begijnhof 17). Je kan haar ook contacteren via 0473 39 78 53 en via rawiwan.arunchot@haviland.be.

Algemene info over wijk-werken?
Marleen Wynant - Coördinator

Haviland Intercommunale

Brusselsesteenweg 617

1731 Zellik

0493 39 78 53

marleen.wynant@haviland.be