Wijk-werken

Wijk-werken is een activeringsmaatregel voor werkzoekenden. Wijk-werkers kunnen dankzij dit systeem werkervaring opdoen. De focus ligt op coaching en op het verwerven van competenties die kunnen helpen om daarna een vaste job te vinden. 

Wijk-werkers zijn mensen die dankzij deze tijdelijke job ervaring kunnen opdoen om op termijn terecht te kunnen op de reguliere arbeidsmarkt. Zij doen taken zoals klein tuinonderhoud, busbegeleiding, hulp bij middagtoezicht, kleine herstellings- en onderhoudswerken, logistieke hulp bij evenementen, ...

Zowel particulieren, scholen, vzw's als gemeentes kunnen een beroep doen op wijk-werkers voor het uitvoeren van bepaalde (eenvoudige) taken. Klanten moeten hiervoor wijk-werkcheques aanschaffen van 7,45 euro.

In 2018 startte het nieuwe systeem van wijk-werken, de opvolger van het PWA-systeem. 31 gemeenten in Halle-Vilvoorde werken hiervoor samen, en Haviland Intercommunale is de wijk-werkorganisator.

Wijk-werken in Overijse

In onze gemeente is Rawiwan Arunchot de bemiddelaar wijk-werken. Zowel bedrijven die interesse hebben als personen die als wijk-werker starten, kunnen bij haar terecht.
Neem contact op via 0493 39 78 53 of via rawiwan.arunchot@haviland.be. Op donderdagvoormiddag kan je langskomen aan loket 1 in De Vuurmolen (Begijnhof 17), van 9 tot 12 uur
De zitdagen gebeuren voorlopig enkel op afspraak, via mail of telefoon.

Vragen over wijk-werken?

Heb je algemene vragen? Kijk op Sociale tewerkstelling | Haviland of mail naar socialetewerkstelling@haviland.be