Winter Break (The Holdovers)

Koop tickets
CC Den Blank
  • woensdag 24 april 2024 van 20:00 tot 22:13

Regisseur: Alexander Payne ('Nebraska', 'The Descendants', 'Sideways')
Genre: Dramatische komedie
Duur: 133 min.
Cast: Paul Giamatti, Tate Donovan, Carrie Preston
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Ook gekend onder de titel 'The Holdovers'

Paul is de pineut. Deze chagrijnige leraar geschiedenis fungeert tijdens de kerstvakantie als 'holdover' op een prestigieuze Amerikaanse school. Dat is de leraar die tijdens de vakantie op school moet blijven om te passen op de leerlingen die nergens anders heen kunnen.

Paul heeft zijn handen vol met Angus, een slimme, rebelse adolescent die op het laatste moment van zijn moeder en haar nieuwe beau heeft gehoord dat ze de kerstdagen niet samen doorbrengen. Paul en Angus trekken op met Mary, de kok van de school, voor wie het de eerste kerst is zonder - we schrijven 1970 - haar in Vietnam gesneuvelde zoon.

De seventies decors zijn formidabel en alles ziet er technisch uit als een film uit die tijd, inclusief de kenmerkende zooms en filters. Ondanks de opstootjes van donkere humor is dit een warme film met innemende vertolkingen. Grappig, ontroerend, wrang; de personages en een pittig script zorgen ervoor dat deze bitterzoete film je hart verovert. Een ode aan het feit dat zelfs een ‘geïmproviseerde’ familie je alles kan geven wanneer je echte familie er niet (meer) is. 

Prijzen

Twee Oscars staan al op het palmares van de veelgeprezen regisseur Payne. En toch wordt deze film door heel wat critici geroemd als zijn beste film ooit. Genomineerd voor 7 Oscars, waaronder 'Beste Film', 'Beste Acteur' en 'Beste Vrouwelijke Bijrol'.

Pers

  • 'Na ‘About Schmidt’, ‘Nebraska’ en ‘Sideways’ toont regisseur Alexander Payne zich in zijn nieuwe film wederom een meester in het naadloos vermengen van wrangheid, humor en ontroering. Eindelijk nog eens een mooie kerstfilm!' (Humo)
  • "Oergezellig, als een vers pak sneeuw in de tuin wanneer je op een koude ochtend de gordijnen open trekt". (De Morgen).Winnaar van de Golden Globe voor beste acteur in een hoofdrol en beste actrice in een bijrol. Genomineerd voor vijf Oscars, waaronder die van Beste Film, Beste Acteur en Beste Vrouwelijke Bijrol.

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 8
  • UiTPAS-houder 7,2
  • UiTPAS-kansentarief 1,6

Reserveer

Leeftijd

vanaf 12 jaar

Organisatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse