Animator Speelplein Overijse

Over ons speelplein

In Overijse staat tijdens de vakanties een enthousiaste groep animatoren elke dag klaar om kindjes van 2,5 tot 15 jaar elke dag opnieuw de dag van hun leven te bezorgen. Deze vrijwilligers boksen elke week een verrassend programma in elkaar met heel wat verschillende leuke activiteiten. 

De animatoren staan er niet alleen voor: de werking wordt gecoördineerd door een geëngageerd team van hoofdanimatoren, met de steun van van de dienst Kinderopvang en Opvoedingsondersteuning.
Het speelplein vindt plaats op Kamp Kwadraat. 

Speelplein Overijse is één van de 628 speelpleinwerkingen in Vlaanderen en Brussel. Speelpleinwerk is een unieke jeugdwerkvorm waarbij 'spelen om te spelen' voorop staat. 

Waarom animator worden op speelplein Overijse?

 • Je job? Spelen en kinderen de tijd van hun leven bezorgen (en hiervoor betaald worden!)
 • Werken met je vrienden. 
 • Allerhande activiteiten tijdens en na de werkdag.
 • Je kan zelf kiezen wanneer je leiding wil staan (tijdens paasvakantie en eerste zes weken zomervakantie).

Hoe oud moet ik zijn om animator te worden? 

Wil je graag monitor worden, dan kan je dat doen in het jaar dat je 16 wordt. Je hoeft dus nog geen 16 jaar te zijn op het moment dat je de eerste keer op het speelplein staat.

Bijvoorbeeld: Je bent jarig in november, maar wil graag deze zomer al op het speelplein staan. Dat kan, aangezien je later op het jaar 16 jaar wordt.  

Jouw speelpleincarrière in een notendop

Op ons speelplein krijg je al vanaf je eerste stage een vergoeding, maar nog belangrijker is dat je een traject volgt om monitor te worden. Je leert veel bij, maakt nieuwe vrienden én werkt al aan je CV voor later, terwijl je nog eens een centje bijverdient ook!

We leggen even uit hoe jouw speelpleincarrière eruit kan zien en welke vergoedingen daarbij horen:

 • Nieuwe monitoren:
  • Week 1 en 2: Is het de eerste keer dat je monitor bent op ons speelplein? Dan ben je gedurende twee weken een ‘stagiair’. Tijdens je stage laat je zien wat je kan en krijg je ondersteuning van een meer ervaren monitor. Aan het einde van je stage krijg je een evaluatie.
  • Week 3 en 4: Is deze evaluatie positief? Super! Dan ben je tijdens je volgende twee weken ‘vrijwilliger’. Zowel tijdens je periode als ‘stagiair’ als de periode als ‘vrijwilliger’ verdien je ongeveer 36 euro per dag.
 • Ervaren monitoren:
  • Je hebt je monitorendiploma behaald? Proficiat! Van zodra je vier weken monitor geweest bent bij ons, en dit verspreid over een periode van twee jaar, kan je ‘ancien’ worden. Dat betekent dat je vanaf nu een vergoeding van 107 euro per dag krijgt.
  • Je hebt je monitorendiploma niet behaald? Geen probleem. Je kan nog steeds monitor zijn, maar blijft dan ‘vrijwilliger’. Dat betekent dat je nog steeds 36 euro per dag verdient.

Waar kan ik een animatorcursus volgen?

Je kan een animatorcursus volgen bij de VDS of een van de vele andere jeugdwerkorganisaties die erkende vormingen aanbieden. Wist je dat gemeente Overijse 80% van de deelnameprijs aan zo’n cursus terugbetaalt? Je kan de terugbetaling aanvragen door op de onderstaande knop te duwen:

Aanvraagformulier subsidie voor kadervorming jeugdwerk 

Interesse of meer info nodig? Stuur snel een mailtje naar speelpleinoverijse@gmail.com.