Aanbod Zinvolle dagbesteding: 0-18 jaar

Heb jij kinderen van 0 tot en met 18 jaar? Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden waar jouw kind naartoe kan gaan.

Kinderen 0-2,5 jaar : Kinderopvang

Kinderen van 0 tot 2,5 jaar kunnen terecht bij de dienst kinderopvang. Meld je kind aan bij Huis van het Kind op het nummer 02 686 02 35 of per mail via huisvanhetkinddruivenstreek@overijse.be

Zodra we een geschikte opvangplaats voor jouw kind hebben gevonden, nemen we contact met je op voor het verdere vervolg.

Heb je nog vragen? Je kan terecht bij Carla en Julie.

T Carla Timmermans: 0485 93 32 89

T Julie Sergeant: 02 686 02 35

 

Kinderen 2,5-12 jaar : Zinvolle dagbesteding

Wij kunnen jullie met plezier melden dat het taalbad ter voorbereiding van het officiële onderwijs aan de hand van een zinvolle dagbesteding zal doorgaan vanaf maandag 2 mei tot en met eind juni.

Hierbij zijn alle kinderen tussen 2,5 jaar (schoolgaand en zindelijk) en 12 jaar welkom om te starten in ons lokaal dat zich bevindt in de Gemeentelijke Basisschool Overijse te Overijse in de Heuvelstraat 57. Het taalbad zal doorgaan op maandag,dinsdag, donderdag en vrijdag.

Gemeentelijke vrijwilligers en begeleiders van de buitenschoolse opvang brengen de kinderen in de voormiddag op een speelse manier in contact met de Nederlandse taal. In de namiddag wordt een activiteit voorzien. Op deze manier kunnen de kinderen wennen aan het schoolritme en helemaal klaargestoomd worden om in september aan te sluiten op het reguliere onderwijs.

Ter info: Inschrijvingen voor het reguliere onderwijs gaan binnenkort van start. Hierover wordt nog gecommuniceerd. Bij de inschrijving wordt er in de mate van het mogelijke rekening gehouden met voorkeuren. Je kind zal dus niet automatisch naar het GBO gaan, ondanks dat de dagbesteding hier plaatsvindt.

Wij houden je hiervan verder op de hoogte.

Wat brengen de ouders in orde voor de start?

Vul de fiche onderaan deze pagina in en stuur deze digitaal door naar rens.vanderkelen@overijse.be

Hoe zal een dag eruitzien:

 • 09.00u : De vrijwilligers en begeleiders zullen de kinderen opvangen om 9u aan de’ zwarte poort’ in de Heuvelstraat om de kinderen naar de klas te begeleiden. Het is belangrijk dat de kinderen op tijd aanwezig zijn.
 • 10.25u-10.40 u: speeltijd waar ze fruit eten.  
 • 12.10-12.35u: middageten + speeltijd van 12.35 tot 13.05u
 • 14.20u-14.35u: speeltijd waar ze een koekje eten.
 • Tussen 15.30u en 16u moeten de kinderen afgehaald worden.

Wat moeten de ouders voorzien:

 • Kledij aangepast aan het weer
 • Ingevulde fiche m.b.t. contactgegevens in bijlage. Je kan de fiche digitaal of geprint bezorgen.
 • Fruitdoos met fruit
 • Brooddoos met middageten (geen zilverpapier)
 • Koekendoos met koekje
 • Drinkbus met water (geen blik of frisdrank)

= Wij moedigen aan om de kinderen gezonde voeding mee te geven

Kinderen 12-18 jaar: Middelbaar onderwijs

Kinderen van 12 tot en met 18 jaar kunnen terecht in het onthaalonderwijs voor anderstalige kinderen (OKAN) van het middelbaar onderwijs. Momenteel zijn er nog enkele plaatsen vrij in GITO Overijse (Gemeentelijk Instituut voor Toekomstgericht  Onderwijs).

Hiervoor kan je een afspraak maken per mail of telefonisch:

M info@gito-overijse.be

T 02 687 8419

Ook SMO (Sint-Martinuscollege Overijse) heeft nog enkele plaatsen vrij. Hiervoor kan je een afspraak maken met de leerlingenadministratie – Inneke De Bois en Sabine Vangeneugden via:

M leerlingadministratie@sintmartinusscholen.be

T 02 687 82 46

Heb je nog vragen? Je kan terecht op het mailadres hulpvooroekraine@overijse.be

Documenten

 • UKR_NL_Fiche_zinvolle_dagbesteding_kinderen.docx
  docx 56,6 Kb
  Downloaden