The Zone of Interest

Koop tickets
CC Den Blank
  • dinsdag 12 november 2024 van 14:00 tot 15:45

Genre: Oorlog, geschiedenis, drama

Acteurs: Sandra Hüller, Christian Friedel, Ralph Herforth, Max Beck en Mica Levi

Regisseur: Jonathan Glazer ('Under the skin')

Originele versie: Duits, Pools en Jiddisch gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld

Het is zomer, midden jaren veertig, en een Duits gezin luiert vrolijk bij een rivier. Vader Rudolf en moeder Hedwig stoppen hun kinderen 's avonds in bed. 's Ochtends houdt zij toezicht op een groep huishouders en koks. Hij gaat naar zijn werk vlak naast hun mooie, ruime dienstwoning, als hoofdcommandant van het concentratiekamp Auschwitz tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het contrast kan niet groter zijn: zij wonen op een paradijselijke plek waarbij ze elk weekend vrienden over de vloer krijgen, aan de andere kant van hun omheining zie je rookpluimen, hoor je geschreeuw en geweerschoten.

Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Martin Amis toont de regisseur een verontrustend portret van de mensheid. Hoe we onverschillig blijven terwijl voor onze neuzen de grootste wreedheden plaatsvinden.

De film wordt gedragen door een onheilspellende score van Mica Levi (Monos) en door een fenomenale Sandra Hüller (Gouden Palmwinnaar 'Anatomie d'une chute'). 

Prijzen: Zilveren prijs Grand Prix van Cannes en won voor vijf Oscars, waaronder die voor Beste Niet-Engelstalige Film en Beste Regisseur.

Uit de pers:

  • "Het idee van de banaliteit van het kwaad, zoals de Joodse filosofe Hannah Arendt het benoemde, is nu gemeengoed, maar nooit eerder zette iemand het zo treffend om in beeld en geluid." (De Morgen)
  • "In zijn tweede meesterwerk in tien jaar tijd verbeeldt Jonathan Glazer de Holocaust zoals nog nooit eerder is gedaan." (De Filmkrant)

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 8

Leeftijd

vanaf 12 jaar

Organisatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse