Zwanger!

Elke zwangerschap is uniek. Er verandert heel wat. Zwanger zijn is een speciale periode voor jou en je partner, maar ook voor familie en vrienden,…

Alles wordt klaargemaakt voor de geboorte: een naam kiezen voor je kindje, op controle bij de dokter, administratie voor het werk en de gemeente…

Zwanger zijn betekent veel plannen, veel organiseren en antwoorden zoeken op vragen.

Heel wat nuttige weetjes en links rond 'gezond zwanger worden' vind je op deze website van de Vlaamse Overheid. Naast informatie bundelt deze website ook heel wat links naar andere diensten en organisaties die een antwoord kunnen bieden op vragen.

Zwanger in de Druivenstreek

In de Druivenstreek en omgeving kan je van verschillende diensten hulp krijgen tijdens je zwangerschap en tijdens en na de geboorte van je kindje.

Heb je nog geen hulp van een gynaecoloog of vroedvrouw? Neem dan zeker eerst contact op met je huisarts. Die helpt je graag als eerste verder. Zowel in Overijse als in Hoeilaart vind je heel wat huisartsen.

Heb je vragen over de zwangerschap, over de bevalling of over de kraamperiode? Contacteer dan de Bakermat, het expertisecentrum Kraamzorg in Vlaams-Brabant of ga eens langs bij Kind en Gezin.

Soms verloopt de zwangerschap niet zoals je wil of heb je nood aan extra ondersteuning of een luisterend oor. Ook dan kan je terecht bij je huisarts, bij Kind en Gezin, bij het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk, het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg... Aarzel zeker niet om contact te nemen en hulp te vragen.