Zwerfkatten

Je huiskat is je lievelingsdier. Eén is meestal wel voldoende en je wilt zeker niet geregeld met jonge katjes zitten. De oplossing: je kat door de dierenarts tijdig laten steriliseren of castreren.

Als je een zwerfkat op bezoek krijgt in de tuin, heb je uit medelijden al eens de neiging om het diertje te gaan voederen. De zwerfkat vindt dit best en doet geen moeite meer om zelf eten te zoeken. Je tuin wordt al snel een nieuwe thuisbasis voor meer katten. Zonder dat je er erg in hebt lopen er plots een aantal jongen rond. Een drietal nesten per jaar met telkens vier kittens zijn zeker geen uitzondering. Enkele tuinen verder doet zich hetzelfde voor en zo ontstaat een heus zwerfkattenprobleem in je buurt. Niemand kijkt er nog naar om. Geef zwerfkatten daarom geen eten, er is immers voldoende eten in de natuur.

Om de overpopulatie en overlast van zwerfkatten op een diervriendelijke manier aan te pakken, werken we samen met Cattitude vzw, een vereniging die zich inzet voor dierenwelzijn.

Merk je een dolende en/of hulpbehoevende kat (dit kunnen zowel volwassen katten als kittens zijn) op zonder eigenaar of waarvan de eigenaar niet gekend is, laat dit dan zo snel mogelijk weten aan Cattitude vzw via mail naar info@cattitude.be of via het contactformulier op de website.