Zwerfvuil

Het openbaar domein van de gemeente is gemeenschappelijk goed voor iedereen. Wij hebben er dus allemaal baat bij dat wegen, voetpaden, bermen, pleintjes, … verzorgd en proper zijn.

Spijtig genoeg zorgt rondslingerend vuil op verschillende plekjes in onze gemeente voor een stoorzender. Wetende dat zwerfvuil zichzelf niet opruimt, moeten wij zelf de handen uit de mouwen steken.

Zwerfvuil-opruimactie
Elk jaar in maart organiseren we een Zwerfvuilactie, in samenwerking met de dorpsraden van al de gehuchten. Zo zetten we de lente met een schone lei in. 

Zwerfvuilmateriaal het hele jaar door ter beschikking

Heb je zin om in jouw buurt een bijkomende actie op poten te zetten? Of wil je regelmatig op eigen houtje je straat opruimen?
Bij de dienst Omgeving kan je het hele jaar door zwerfvuilmateriaal (handschoenen, zwerfvuilzakken, hesjes) aanvragen. Stuur een mailtje naar omgeving@overijse.be of bel naar 08 687 60 40. 

Ophaling verzameld zwerfvuil

De afvalintercommunale Interrand komt het opgehaalde zwerfvuil ophalen. Vul hiervoor het meldingsformulier in. Steek het opgehaalde zwerfvuil altijd in gemeentelijke zwerfvuilzakken.